Dorsz lub karmazyn po rosyjsku

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 10-06-2018

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku . 50 dag filetów, pęczek włoszczyzny, łyżka octu lub sok z cytryny, 2 cebule, 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, 2 kwaszone twarde ogórki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 ziarna pieprzu, pieprz mielony. Filety rozmrozić, skropić sokiem z cytryny lub octem i pozostawić na ok. 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, podlać odrobiną wody, osolić, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem. Gdy zmiękną, włożyć rybę, zmniejszyć ogień, dodać tłuszcz i dusić bardzo wolno ok. 15 min. U gotowaną rybę wyjąć, przestudzić i pokrajać w kawałki. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać i lekko zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać koncentrat pomidorowy, podlać lekko wywarem lub wodą, dodać ugotowaną rybę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 2 łyżka ch zimnej wody, zagotować i dusić jeszcze kilka minut. Pod koniec dodać obrane i pokrajane w plastry ogórki, wyłożyć na półmisek, ozdobić. Podawać z ziemniakami i surówkami, najlepiej z zieloną sałatą. [hasła pokrewne: obsługa transportowa szkoleń mazowieckie, wyposażenie stajni, szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: obsługa transportowa szkoleń mazowieckie szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej wyposażenie stajni