Do kazdej butelki dla przyspieszenia dalszego procesu fermentacji nalezy dodac po 2-3 rodzynki

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 11-08-2018

Do każdej butelki dla przyspieszenia dalszego procesu fermentacji należy dodać po 2-3 rodzynki. Butelki dokładnie zamknąć i pozostawić w cieple na ok. 12 godz., a następnie umieścić w możliwie naj chłodniejszym miejscu. Do butelek nalewa się płyn, w którym trwa jeszcze fermentacja będzie ona przebiegała w dalszym ciągu po zamknięciu butelek. W butelkach gromadzi się zapas dwutlenku węgla, który przy otwieraniu butelek powoduje burzenie się płynu. Kwas można przechowywać przez 3-5 dni. Dłuższe przechowywanie nie jest wskazane, ponieważ napój traci właściwy smak, kwaśnieje, a zbyt mocno rozwijająca się fermentacja może spowodować nawet rozsadzenie butelek. Butelkę z kwasem należy otwierać przechyliwszy ją do pozycji leżącej przed otwieraniem nie należy wstrząsać butelką, aby nie spowodować wykipienia musującego płynu. Kwasy zawierają te składniki odżywcze, których dostarczyły im zasadnicze produkty. Są to przede wszystkim składni ki mineralne i witaminy grupy B, czasem witamina C. Dodany cukier podnosi wartość kaloryczną kwasów. [patrz też: hurtownia portfeli, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hurtownia portfeli